Μάθετε τα πιο πρόσφατα άρθρα στον τομέα

Στέγαστρα αλουμινίου

Στέγαστρα αλουμινίου, ποια τα χαρακτηριστικά τους, ποιες οι διαφορές με άλλα υλικά και το κόστος να φτιάξεις ένα.

Στέγαστρα αλουμινίου είναι ένας οικονομικός τρόπος να προστατεύσει κάποιος τα εμπορεύματά του, να καλύψει αγροτικά μηχανήματα, να χρησιμοποιήσει για θερμοκήπια και για γενικούς αποθηκευτικούς χώρους.

Οι χρησιμότητες είναι ατελείωτες αλλά να δούμε μερικές λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν κάποιον να επιλέξει ένα στέγαστρο αλουμινίου σε σχέση με κάποιο άλλο υλικό όπως σιδερένιο, πλαστικό ή ξύλινο.

Να τα δούμε με τη σειρά.

Ο σιδερένιος σκελετός είναι μια μέτρια κατασκευή από μεριάς ανθεκτικότητας. Είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείτε ευρέως αλλά παράλληλα είναι τρεις φορές πιο βαρύ από το αλουμίνιο και ως εκ τούτου χρησιμοποιείτε λιγότερο υλικό στην κατασκευή. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μειονεκτεί στην αντοχή.

Θα χρειαστείς στο κόστος να συμπεριλάβεις επιπλέον εργατικά χέρια για να μεταφέρουν τα υλικά, όπως επίσης θα πρέπει να λάβεις υπόψιν το κόστος γαλβανίσματος γιατί έτσι θα διατηρηθεί περισσότερο καιρό. Και πάλι αυτό έχει σαν συνέπεια να φεύγουν αποκόμματα και να ξεφτάει αλλά και αν γρατζουνηθεί να σκουριάζει.

Και τέλος, όσον αφορά το κόστος, είναι τρεις φορές πιο μεγάλο με το αλουμίνιο παρά με σίδερο, αλλά στην ουσία παίρνεις και τρεις φορές περισσότερη ποιότητα και αντοχή.

Όταν αναφερόμαστε σε πλαστική τέντα, για να είμαστε πιο ακριβείς, αναφερόμαστε σε PVC. Πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι δύσκολα ή σχεδόν ποτέ, δεν θα βρεις βιομηχανική σκηνή που να έχει σκελετό από πλαστικό. Είναι εντελώς ανεφάρμοστο και μη πρακτικό. Όταν λοιπόν αναφερόμαστε σε πλαστικές (PVC) τέντες για επαγγελματική ή βιομηχανική χρήση, τότε εννοούμε ότι μόνο το σκέπαστρο είναι πλαστικό.

Μια βιομηχανική τέντα θα πρέπει να αντέχει στις καιρικές συνθήκες. Να είναι αλύγιστη στον άνεμο και να μπορεί να αντέχει στο βάρος της δυνατής βροχής αλλά περισσότερο στο βάρος του χιονιού, εάν η περιοχή σας δέχεται χιονοπτώσεις.

Παράλληλα, τίθεται και θέμα συναρμολόγησης και εγκατάστασης.

Το κόστος μιας βιομηχανικής τέντας έγκειται, στα υλικά, την μεταφορά και βέβαια τα εργατικά.

Είδαμε, λίγο πολύ το κόστος στα υλικά πως διαμορφώνονται με τη διαφορά από αλουμίνιο σε σίδηρο. Είδαμε ότι το αλουμίνιο είναι ελαφρύτερο και αρκετά δυνατό για να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή βιομηχανικών σκέπαστρων και λυόμενων αποθηκών και ως εκ τούτου, μια καλή λύση γι’ αυτές τις χρησιμότητες.

Προχωρώντας λοιπόν στο κόστος μεταφοράς, δεν μπορούμε παρά να αναφέρουμε ότι αφού είναι ελαφρύτερο υλικό και το κόστος μεταφοράς θα είναι χαμηλότερο κατά 30 με 40% φθηνότερο.

Και τέλος, στον τομέα κόστους των εργατικών, αφού το βάρος είναι σημαντικά μικρότερο έπεται ότι και το κόστος θα είναι αντίστοιχο εάν αναλογιστούμε ότι θα χρειαστούν λιγότερα χέρια για την μεταφορά και συναρμολόγηση.

Με αυτό το σύντομο άρθρο ελπίζουμε να δώσαμε μια κατατόπιση για τι διαφορά μεταξύ βιομηχανικών τεντών, βιομηχανικών σκέπαστρων, λυόμενων αποθηκών, αγροτικών σκέπαστρων και τεντών ψυχαγωγίας, σιδερένιου/γαλβανιζέ και αλουμινίου.

Share post: